Autoritățile din Franța, în alertă după mutilarea și uciderea mai multor cai. Incidente similare au fost raportate în mai multe țări

Data publicării:
Autoritățile din Franța, în alertă după mutilarea și uciderea mai multor cai. Incidente similare au fost raportate în mai multe țări
Foto: Guliver / Getty Images

Acte de barbarism în centrul și în nordul Franței. Zeci de cai de rasă au fost mutilați și uciși în satele franceze, iar oamenii legii au deschis mai multe anchete după un ultim caz descoperit vineri în Cortambert, scrie Reuters.

"Este un act absolut barbaric. Nu înțelegem motivația. Este un ritual satanic, o vânătoare macară de trofee sau o provocare pe internet? Este o descoperire traumatizantă", a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din Paris. 

Alte zece cazuri similare au fost 10 cazuri au fost înregistrate în întreaga Franță de la începutul anului, majoritatea în nordul țării, făptașii alegând pajiștile izolate. Astfel de incidente nu sunt izolate, ele fiind raportate și între 2014 și 2016, în Beșgia și Germania.

Animalelor le-au fost tăiate urechile și scoși ochii din orbite, iar organele genitale le-au fost înlăturate. 

În rezolvarea acestor cazuri a intervenit și poliția națională, iar Franța a trimis alerte celorlalte țări europene, potrivit purtătorului de cuvânt.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri