Autoritățile din Rusia: Edward Snowden încă nu a cerut azil

Data publicării:
snowden - 5771437-AFP Mediafax Foto-The Guardian 1

„În cazul în care vom primi un astfel de document, îl vom studia aşa cum trebuie”, a declarat o reprezentantă a acestui serviciu, Zalina Kornilova, pentru agenţia Itar-Tass.

Tânărul fugar american, blocat în aeroportul din Şeremetievo, în apropiere de Moscova, unde a sosit la 23 iunie din Hong Kong, şi-a anunţat vineri intenţia de a cere azil politic temporar Rusiei până va putea să meargă în America Latină, unde Venezuela, Bolivia şi Nicaragua s-au declarat pregătite să-l primească, amintește Mediafax.

Edward Snowden este căutat de ţara sa pentru spionaj de când a început să facă dezvăluiri despre supravegherea electronică exercitată de Statele Unite.

Tânărul american a solicitat deja, la începutul lunii iulie, azil politic de la aproximativ 20 de ţări, inclusiv Rusia. Dar el a revenit asupra cererii de azil în Rusia, după ce preşedintele rus, Vladimir Putin, a pus drept condiţie ca fostul consultant al serviciilor de informaţii americane să nu mai facă dezvăluiri despre supravegherea electronică efectuată de Statele Unite.

Mai mulţi participanţi la o reuniune organizată vineri în aeroportul din Şeremetievo au declarat că el este pregătit să accepte această condiţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri