Autoritățile franceze, depășite în lupta cu terorismul

Data publicării:
PARIS 21 ECHIPE SPECIALE INTERVENTIE GettyImages-497046076-1

„Mai multe arme de război, pistoale, muniţie, veste antiglonţ, mai multe materiale electronice şi două telefoane. Au mai fost găsite şi alte documente detaliate cu ajutorul cărora putem stabili, dincolo de orice îndoială, că individul planifica un atentat la una sau două biserici”, a declarat Bernard Cazeneuve, ministrul francez de Interne.

Teroriştii ţintesc Franţa ca să ne divizeze. Răspunsul pe care trebuie să-l dăm este protejarea compatrioţilor noştri. În plus, trebuie să rămânem uniţi şi foarte hotărâţi în faţa acestei ameninţări a terorismului”, a spus Manuel Valls, premierul Franţei.

În urmă cu trei săptămâni, un atac a fost dejucat. Serviciile speciale franceze au arestat un bărbat de 25 de ani, numit Hakim. El a mărturisit că voia să comită un atentat în baza militară din portul Toulon, unde lucrează 12.000 de soldaţi. Premierul Manuel Valls se declara mulţumit cu doar câteva zile în urmă de modul autorităţile luptă împotriva terorismului.

Cu toate acestea, tot mai mulţi experţi şi responsabili din serviciile de securitate franceze au avertizat că noi atacuri terioriste imposibil de prevenit vor avea loc în Franţa.

ISIS a revendicat atacurile sângeroase din Paris: „Un atac binecuvântat de Allah, al unui grup de soldaţi credincioşi califatului cărora Allah le va da putere şi biruinţă, a vizat capitala urâciunii şi a perversiunii, care poartă stindardul crucii în Europa – Paris”.

În ultimul an, Franţa şi-a luat multe măsuri de precauţie: a dublat numărul poliţiştilor de pe străzi, a oprit restructurarea armatei şi a adoptat o lege controversată care permite monitorizarea comunicaţilor fără mandat de la judecător. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri