Autoritățile îi avertizează pe americani să nu deschidă pachete nesolicitate, cu semințe, care par a fi expediate din China

Data publicării:
Americanii sunt avertizați să nu deschidă pachetele cu semințe care par a fi trimise din China
Foto: Facebook / Washington State Department of Agriculture

Autoritățile din mai multe state americane au emis avertizări, după ce cetățenii din toată țara s-au plâns că au primit pachete nesolicitate care par să fi expediate din China. Pe etichete apar, de obicei caractere chinezeșt și conțin semințe de origine necunoscută despre care unele Departamente de Stat pentru Agricultură spun că ar putea fi specii de plante invazive, scrie CNN.

"Speciile invazive produc pagube asupra mediului și pot distruge plantele și insectele autohtone, afectând grav culturile", a declarat Departamentul pentru Agricultură din statul Virginia.

Nu este clar cine trimite aceste pachete, cu ce scop sunt distribuite și dacă semințele sunt de fapt dăunătoare. Oficialii au solicitat ca oricine primește acest tip de pachet să anunțe autoritățile.

Specialiștii în agricultură din Kansas, Kentucky, Ohio, Carolina de Sud și Washington au emis avertismente similare. De asemenea, oficialii i-au avertizat pe cetățeni să nu deschidă pachetele și să păstreze eticheta intactă, astfel încât autoritățile să poată cerceta aceste probe.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Plantele și semințele care sunt expediate în SUA din alte țări sunt controlate cu strictețe și trebuie să fie însoțite de un certificat care asigură că acestea nu sunt purtătoare de dăunători sau boli.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri