Autorul atacului de la baza militară din Florida, un militar saudit, postase mai multe mesaje extremiste pe Twitter

Data actualizării: Data publicării:
Shooting On Naval Air Station Pensacola Leaves Multiple Dead And Injured
Foto: GettyImages

Autorul atacului de la baza militară americană din Pensacola, Florida, era saudit. Bărbatul era locotenent în armata saudită și se afla în SUA pentru instrucție, potrivit CNN.

Înainte de a comite atacul, acesta a postat pe Twitter mesaje antiamericane, de aceea se crede că ar putea fi un incident de natură teroristă.

Mai multe organizații independente au publicat postări de pe un cont de Twitter care se pare că i-a aparținut lui Shamrani. Postările includeau o fotografie a unei scrisori în limba engleză, aparent scrisă cu câteva ore înainte de atac. Cotidianul nu a putut confirmat dacă contul aparține autorului atacului.

Twitter a suspendat contul vineri după-amiază.

Extrasele postărilor de pe Twitter au fost publicate de SITE Intelligence Group și Middle East Media Research Institute, două organizații americane care urmăresc propaganda online a grupărilor extremiste.

În scrisoare, acesta învinuiește Statele Unite pentru „finanțarea crimelor împotriva musulmanilor” și sprijinirea Israelului. „Nu veți fi în siguranță până nu vom trăi asta ca realitate în [Palestina], iar trupele americane vor ieși din țara noastră”, a scris el, potrivit Washington Post.

Regele Salman al Arabiei Saudite a condamnat atacul pe care l-a catalogat drept barbar.

Regele Salman tocmai a sunat pentru a își exprima condoleanțele pentru familiile și prietenii celor care au fost omorâți în atacul care a avut loc la baza militară Pensacola din Florida”, a anunțat și Donald Trump într-un mesaj postat pe Twitter.

Trei oameni au murit și alți cel puțin opt au fost răniți în atacul comis de militarul saudit la baza Aviaţiei Marine din Pensacola. Forțele de ordine care au ajuns imediat la fața locului după ce a fost dată alarma l-au ucis pe atacator.

La baza aeriană navală Pensacola sunt mobilizați peste 16.000 de militari și 7.400 de civili.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri