Averea lui Elon Musk a scăzut cu 10 miliarde de dolari într-o zi din cauza acuzațiilor de hărțuire sexuală

Data actualizării: Data publicării:
elon musk portret cu mainile la barbie din profil
Elon Musk, fondatorul Tesla și SpaceX. FOTO: Profimedia Images

Elon Musk, cel mai bogat om din lume, fondator și CEO al Tesla, a pierdut 10 miliarde de dolari într-o singură zi, după ce au apărut acuzații de hărțuire sexuală împotriva lui.

Joia trecută, Musk avea o avere de aproximativ 212 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg. Însă, joi seară, după ce au apărut știrile despre un presupus comportament sexual neadecvat, averea lui a scăzut la aproximativ 201 de miliarde de dolari, potrivit Business Insider.

SpaceX, compania aerospațială fondată de Musk, a plătit unei însoțitoare de bord 250.000 de dolari pentru a închide un caz de hărțuire sexuală, în 2018. Musk, însă, a negat afirmațiile.

Performanța acțiunilor Tesla pe piețele publice are cel mai semnificativ impact asupra averii lui Musk. El deține aproximativ 15% din companie, conform BBC. După ce au apărut știrile legate de cazul de hărțuire sexuală, prețul acțiunilor Tesla a scăzut cu 6,4%.

Știrile despre comportamentul sexual al lui Musk și consecințele financiare asociate sunt doar cel mai recent incident care a provocat scăderea averii sale. Conform estimărilor Bloomberg, Musk este mai sărac cu peste 69 de miliarde de dolari de la începutul anului, iar acest lucru ar fi fost cauzat de temerile investitorilor legate de sănătatea economiei globale.

Elon Musk respinge acuzaţiile de hărțuire sexuală

Multimiliardarul Elon Musk a respins acuzaţiile potrivit cărora ar fi hărțuit sexual o stewardesă în urmă cu şase ani, denunţând un complot „politic”.

Patronul Tesla şi cel mai bogat om din lume a reacţionat pe Twitter, reţeaua de socializare pe care vrea să o cumpere, în urma unui articol publicat joi.

Publicaţia Insider a relatat că grupul aerospaţial al lui Musk, SpaceX, a plătit în 2018 250.000 de dolari unei femei pentru a renunţa la o plângere legată de un comportament necorespunzător al acestuia.

Antreprenorul în vârstă de 50 de ani este acuzat că, în timp ce primea un masaj de la femeie într-un zbor privat spre Londra, i-ar fi arătat penisul în erecţie, i-ar fi atins picioarele fără consimţământul ei şi i-ar fi solicitat un act sexual.

Articolul citează în special o femeie care susţine că este o prietenă cu stewardesa.

„Atacurile la adresa mea ar trebui să fie privite printr-o prismă politică - este modul lor (josnic) obişnuit de a face lucrurile”, a scris joi pe Twitter Musk, fără a preciza pe cine vizează.

„O provoc pe această mincinoasă care susţine că prietena ei m-a văzut 'descoperit': spune-mi un singur lucru, orice (cicatrice, tatuaje...) care nu este cunoscut public”, a declarat el. „Nu va putea să o facă, pentru că nu s-a întâmplat niciodată”, a adăugat Musk.

Miliardarul născut în Africa de Sud - cu cetăţenie sud-africană, americană şi canadiană - s-a apropiat recent de republicani, după ce anterior îi susţinuse pe democraţi.

„Uitaţi-vă acum cum îşi desfăşoară campania de trucuri murdare împotriva mea”, a adăugat Musk.

El şi-a suspendat săptămâna trecută oferta de preluare a Twitter pentru suma de 44 de miliarde de dolari din cauza lipsei de claritate cu privire la conturile false, dar s-a declarat „încă angajat” să finalizeze tranzacţia.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri