Averea lui Silvio Berlusconi a crescut mai rapid decât cea a lui Warren Buffet

Data publicării:
silvio berlusconi afp-6

 

Silvio Berlusconi, 76 de ani, a reuşit să-şi crească averea cu 1,5 miliarde de dolari, chiar dacă a primit începând din ianuarie mai multe condamnări în procesele penale în care este judecat, potrivit Bloomberg citat de Mediafax.

Senatorul italian se situează în acest an pe poziţia a 33-a în topul celor mai bogaţi 200 de oameni din lume calculat după creşterea procentuală a averii.

Warren Buffet, cu o creştere a averii de 25,7%, la 60,2 miliarde de dolari, se situează cu două locuri mai jos decât Silvio Berlusconi.

Avansul averii miliardarului italian a fost susţinut de evoluţia pe bursă a două dintre companiile importante pe care le controlează. Astfel, cotaţia asigurătorului Mediolanum a urcat cu 53%, iar cea a companiei Mediaset de peste două ori.

„Sunt considerat cel mai bun antreprenor italian de după cel de-Al Doilea Război Mondial, de către toată lumea, în toate clasificările. Poţi numi pe altcineva?", a declarat fostul premier într-un interviu acordat în februarie postului RAI.

Leonardo Del Vecchio, fondatorul companiei Luxottica, a înregistrat de la începutul anului o creştere a averii de 30%, la 19 miliarde de dolari, notează Bloomberg. Averea lui Michele Ferrero, cel mai bogat italian, a urcat cu 11,5%, la 24,1 miliarde de dolari.

Silvio Berlusconi rămâne foarte influent în politica italiană, deşi a fost condamnat pentru fraudă. Fostul premier conduce al doilea mare partid din Parlament, care din aprilie este partener în coaliţia de guvernare condusă de premierul Enrico Letta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri