Avion cu 118 oameni la bord, deturnat în Malta. Pirații aerului s-au predat

Data actualizării: Data publicării:
africa airways avion

O cursă libiană internă a Afriqiyah Airways cu 118 persoane la bord, printre care și un nou-născut, a fost deturnată către Malta, iar cei doi atacatori amenință că aruncă avionul în aer.

foto avion pasageri

ACTUALIZARE 16: 46 - Pirații auerului au eliberat și restul de echipaj, apoi s-au predat forțelor speciale malteze. 

Un parlamentar libian a precizat că cei doi piraţi ai aerului au în jur de 20 de ani şi sunt membri ai grupului etnic Tebu, originar din sudul Libiei, de unde a decolat aeronava Afriqiyah Airways.

Ei au solicitat crearea unei formaţiuni politice pro-Gaddafi.


 

ACTUALIZARE 15:45 - Toți cei 109 pasageri au fost eliberați. În avion a mai rămas captivi doar bărbații din echipaj. Cei doi pirați ai aerului au eliberat, asemenea, două însoțitoare de bord.

Actualizare 14:50. Piraţii aerului din Malta eliberează pasagerii aeronavei deturnate şi îi mai ţin ostatici pe membri echipajului, anunţă Times of Malta.

Ei cer eliberarea din închisoare a fiului lui Gaddafi.

Ministrul libian al Transporturilor, Milad Matouk, negociază cu ei.


Avionul a decolat din Sebha în jurul orei 10:00, cu destinația Tripoli, dar și-a schimbat cursul brusc și a aterizat în Malta în jurul orei 11:30 ora locală. Se pare că pilotul ar fi încercat să aterzieze totuși în Libia, dar a fost forțat să meargă spre Malta.

Avionul Airbus A320 a aterizat deja pe un aeroport din Malta. La bord se află și doi pirați ai aerului, iar unul dintre ei ar avea o grenadă asupra sa și amenință că se aruncă în aer.

Deocamdată nu sunt cunoscute solicitările acestora, dar au anunțat că sunte dispuși să negocieze eliberarea unor prizonieri. 

Informații neconfirmate arată că ar fi foști susținători ai fostului dictator libian Muammar Gaddafi.

La bord să află 118 persoane. Este vorba despre 111 pasageri și șapte membri ai echipajului.

Premierul maltez, Joseph Muscat, a postat pe Twitter că a fost informat de potențialul atac. „Am fost informat de o posibilă deturnare a unui avion către Malta. Am luat măsuri de securitate și de ajutor de urgență”, a scris el.

Mai multe măsuri de securitate și urgență au fost luate pe aeroportul internațional maltez.

Autoritățile aeroportuare malteze au redirecționat toate zborurile care ar fi trebuit să aterizeze pe aeroportul internațional. Aeronava deturnată este blocată pe pistă, cu motoarele pornite.

Sursa> Digi24 TV

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri