Sari la conținut

AVION DISPĂRUT. Au fost găsite primele fragmente din epava aeronavei

Actualizare 16.20. La aproape două zile de la dispariţia avionului malaezian cu 239 de oameni la bord, autorităţile vietnameze au anunțat descoperirea primelor resturi din aeronavă. Este vorba de mai multe fragmente ce par a proveni din coada şi uşa aeronavei.

__________________________

Le-am transmis rudelor celor de la bord că trebuie să se aştepte la ce e mai rău, la peste 30 de ore de la dispariţia avionului”, a spus Hugh Dunleavy, directorul comercial al companiei aeriene Malaysian Airlines.

Un anunţ sumbru, care pecetluieşte soarta celor 239 de oameni de la bordul cursei Kuala Lumpur-Beijing. Avionul a dispărut de pe radare la două ore după decolare. Nimeni nu ştie de ce şi ce s-a întâmplat de fapt. Suspiciuni mari se ridică în cazul celor doi pasageri cu identităţi false.

Avem înregistrarea cu cei doi pasageri, făcută la poarta de îmbarcare, iar această filmare este folosită în cadrul investigaţiilor”, a spus directorul Aviației Civile malaeziene, Azharuddin Rahman.

Anchetatorii încearcă să afle planurile lor, cu atât mai mult cu cât suspecţii aveau bilete şi de la Beijing spre Europa, semn că nu plănuiau un atac asupra avionului malaezian. Sunt semne mari de întrebare în continuare. Confuzia este sporită şi de faptul că piloţii nu au transmis niciun semnal că ar fi în pericol sau că existau probleme tehnice. Rudele pasagerilor şi ale echipajului trec prin frământări cumplite.

Majoritatea pasagerilor erau chinezi, dar la bord se aflau şi malaezieni, neo-zeelandezi, americani, francezi şi australieni. Autorităţile nu pot transmite decât compasiune familiilor care aşteaptă veşti cu înfrigurare.

Gândurile şi rugăciunile noastre sunt alături de pasageri şi familiile acestora”, a spus Tony Abbott, premierul Australiei.

Peste 20 de avioane şi cel puţin 40 de nave caută neîntrerupt aeronava dispărută. Inclusiv FBI s-a alăturat investigaţiilor.