AVION DISPĂRUT. Presa din Maldive: Locuitorii au văzut un avion mare care zbura la altitudine joasă pe 8 martie

Data publicării:
4328179-AFP Mediafax Foto-TENGKU BAHAR

 

Într-un comunicat emis marţi seara, poliţia a anunţat că examinează informaţiile de pe un site de Internet al presei locale, Haveeru, potrivit căruia locuitorii au văzut un avion mare care survola o insulă izolată a arhipelagului, Kuva Huvadhoo, la 8 martie.

„Poliţia analizează informaţiile din presă care arată că un avion care zbura la altitudine joasă a fost văzut deasupra Kuda Huvadhoo”, potrivit acestui comunicat, citat de Mediafax.

Mai multe piste false au fost deja explorate după mărturiile oamenilor care afirmau că au văzut avionul Boeing 777 al Malaysia Airlines. Avionul a decolat din Kuala Lumpur sâmbătă, 8 martie, ora 00.41 (vineri, 18.41 ora României) în direcţia Beijing.

Martorii oculari citaţi de site-ul Haveeru afirmă că au văzut un avion cu benzi roşii îndreptându-se către punctul sudic al arhipelagului.

„Nu am văzut niciodată un avion zburând la o altitudine aşa de joasă deasupra insulei noastre. Am văzut hidravioane, dar acesta nu era aşa ceva. Puteam chiar să văd clar uşile”, declară una dintre persoanele citate de site.

Jurnalistul site-ului Farah Ahmed a declarat că a strâns mai multe declaraţii similare.

„Aceste persoane au auzit mai întâi un zgomot puternic făcut de un avion care zbura neobişnuit de jos şi au ieşit să îl vadă”, a declarat jurnalistului prin telefon pentru AFP, din capitala Maldive, Male, de unde decolează şi aterizează în fiecare zi zeci de avioane ce transportă turişti.

Dispariţia avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines mobilizează eforturile a peste 25 de ţări în regiuni vaste ale lumii: din nordul Thailandei în Asia Centrală pentru coridorul nordic (care acoperă o parte din China), din Indonezia în sudul Oceanului Indian pentru coridorul sudic.

Insulele Maldive sunt situate departe de zonele de căutare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri