Avion prăbușit în Columbia | Bilanț oficial: 71 de morți

Data publicării:
loc avion prabusit

Bilanţul tragediei aviatice din Columbia a fost revizuit - sunt 71 de morţi şi nu 75, cum anunţaseră iniţial autorităţile din statul sud-american. Spre norocul lor, patru persoane care ar fi trebuit să fie printre pasageri nu s-au mai îmbarcat. Alţi şase oameni au supravieţuit, după ce aeronava s-a zdrobit de un munte, la mică distanţă de aeroportul pe care trebuia să aterizeze. Multe dintre victime sunt fotbalişti şi membri ai staff-ului unei echipe din Brazilia. 

Avionul, un British Aerospace 146 al companiei aeriene boliviene Lamia, a dispărut de pe radar în apropierea aeroportului Jose Maria Cordova din Rio Negro.

Era puţin după miezul nopţii. Aeronava plecase din Santa Cruz, din Bolivia, şi trebuia să ajungă la Medellin, unde echipa de fotbal Chapecoense Real, urma să joace finala unei competiții regionale împotriva Atletico Nacional.

Cu puţin timp înainte de aterizare, avionul s-a prăbuşit într-o zonă muntoasă aflată la nici 30 de kilometri distanţă de aeroport.

Este foarte trist şi foarte greu să confirmi o astfel de veste. Este o tragedie. Este ceva ce nimeni nu îşi poate imagina”, a spus Federico Gutierrez, primarul oraşului Medellin.

Piloţii au luat legătura cu turnul de control cu puţin înainte de catastrofă. Au raportat probleme la sistemul electric. Au fost şi informaţii conform cărora aeronava ar fi rămas fără combustibil. Ore bune, echipele de salvare au încercat să ajungă la supravieţuitori.

Eforturile lor au fost îngreunate de ploaia torenţială, iar un elicopter trimis de armată nu a putut să aterizeze în apropierea epavei. În cele din urmă, şase oameni au fost scoşi în viaţă din epava aeronavei.

Unul dintre jucătorii supravieţuitori a pus mai multe fotografii şi clipuri video pe o platformă de socializare cu doar câteva momente înainte de decolare. „Venim Columbia! În scurt timp vom ajunge”, a spus Alan Luciano Ruschel.

Aeronava prăbuşită făcea curse de aproape 18 ani. În urmă cu trei săptămâni, cu acelaşi avion au călătorit şi fotbaliştii naţionalei Argentinei - inclusiv celebrul jucător al Barcelonei, Lionel Messi.

Cutiile negre ale avionului, esenţiale pentru anchetă, au fost recuperate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri