Avion prăbușit în Columbia | Directorul companiei a fost arestat

Data publicării:
avion prabusit columbia, echipa de fotbal_twitter (1)

Autorităţile boliviene l-au arestat pe directorul companiei implicate în accidentul de avion de săptămâna trecută, soldat cu 71 de morţi, inclusiv cea mai mare parte a echipei de fotbal braziliene Chapecoense, relatează News.ro.

avion prabusit columbia, echipa de fotbal_twitter (1)

Gustavo Vargas, un general în retragere, a fost reţinut în cadrul anchetei în accident. Avionul, operat de compania LaMia, ducea echipa columbiană la cel mai important meci al său de până acum, când a rămas fără combustibil.

Un oficial bolivian, Cecilia Castedo, susţine că l-a avertizat pe pilot înainte de decolare că destinaţia aleasă, Medellin, din Columbia, se află la limita distanţei permise cu un singur plin de combustibil al avionului şi că este riscant să accepte un astfel de zbor.

Femeia a cerut între timp azil în Brazilia, spunând că a primit ameninţări şi că a fost supusă la abuzuri.

Şase oameni au supravieţuit accidentului. Unul dintre ei, un membru al echipajului, Erwin Tumuri, a declarat că o oprire prevăzută iniţial pentru alimentare, în oraşul Cobija, din nordul Boliviei, a fost anulată de pilot.

Nici însoţitorii de bord, nici pasagerii nu au fost anunţat că avionul are probleme electrice sau de combustibil, a adăugat Tumuri.

LaMia a fost înregistrată iniţial în Venezuela, înainte de a-şi muta sediul în Bolivia. Are numai trei avioane, dintre care două sunt operaţionale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri