Avion prăbușit în Mali. Franța ia în calcul și ipoteza unui act terorist

Data publicării:
hollande

Ambasadorul la Alger ne-a informat ca MAE algerian, prin Direcția de Relații cu Europa, a confirmat că pe lista de pasageri s-ar fi aflat şi un cetăţean român”, a declarat la Digi24 ministrul de Externe, Titus Corlățean.

Mali este o ţară care s-a aflat într-un sângeros război civil în ultimii doi ani. În aeronava prăbuşită se găseau 116 oameni din 11 ţări. Printre pasageri se numărau şi patru membri ai aceleiași familii, de naționalitate canadiană.

De departe, însă, Franţa este ţara cel mai greu lovită. 51 de francezi erau în avionul care ar fi trebuit să ajungă în Algeria, iar mulţi dintre ei ar fi trebuit să ajungă în Hexagon.

Gândurile mele sunt alături de familiile aflate în suferinţă, care aşteaptă în aeroporturi. Vreau să le asigur pe aceste familii de sprijinul meu şi al întregii naţiuni”, a declarat președintele Francois Hollande.

Avionul cu 116 persoane la bord decolase la primele ore ale dimineţii, dar la scurt timp după aceea a dispărut de pe radare, în spaţiul aerian al statului Mali.

O operaţiune de căutare s-a declanşat imediat, iar la ea au participat echipe din trei ţări africane. Avionul a fost localizat, însă, abia după 12 ore, iar principala ipoteză luată acum în calcul este că s-ar fi prăbuşit din cauza unei furtuni de nisip.

Piloţii avionului au cerut să-şi schimbe traiectoria din cauza vremii nefavorabile, care ar fi putut provoca prăbuşirea”, a declarat Gilbert Diendere, şeful cancelariei prezidenţiale din Burkina Faso.

Aceasta în contextul în care o defecţiune tehnică este exclusă deocamdată. Avionul fusese verificat în Franţa cu două zile înainte, iar inginerii nu găsiseră nici o problemă. Aeronava, de tip McDonnell-Douglas, aparţinea unei companii spaniole, dar fusese închiriată de Air Algerie.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri