Avion prăbușit în Ucraina. M.R. Ungureanu: Există un nivel de la care prostia se autoorganizează și dă senzația unui complot

Data publicării:
mihai razvan ungureanu captura

„Există un nivel de la care prostia se autoorganizează și dă senzația unui complot. E foarte posibil ca degetul care a apăsat pe buton să fie degetul unui om care nu înțelege nimic din ceea ce se întâmplă”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.

„Dacă a existat în spate și o decizie politică sau decizia unui ofițer care a spus: iată, pe radar apare o aeronavă, hai să o dăm jos, cu atât mai mult. Ceea ce spun eu nu înseamnă că e corect”, a explicat fostul șef al diplomației de la București și al SIE.

Lucrurile vor putea fi lămurite doar de o anchetă internațională, a apreciat Mihai Răzvan Ungureanu.

„Să sperăm că va exista o comisie internațională capabilă să deceleze, să afle care sunt cauzele reale ale acestui dramatic incident, fără absolut nicio gândire politică”, a mai spus acesta.

Avionul malaezian prăbuşit în Ucraina a fost doborât de o rachetă lansată dintr-o zonă controlată de separatiştii proruşi, a declarat preşedintele SUA, Barack Obama.

Prăbuşirea avionului este o tragedie teribilă”, a declarat Barack Obama. Președintele american a adpugat că printre cele 298 de victime se numără şi un cetăţean american. 

„Dovezile arată că avionul a fost doborât de o rachetă sol-aer, care a fost lansată dintr-o zonă controlată de separatiştii sprijiniţi de Rusia, inflitraţi în Ucraina. Ştim de asemena că nu este pentru prima oară când un avion este doborât astfel în estul Ucrainei. În ultimele săptămâni, separatiştii sprijiniţi de Rusia au doborât un avion militar de transport al ucrainenilor, un elicopter ucrainean şi au revendicat doborârea unui avion de luptă ucrainean”, a declarat Barack Obama.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri