Avionul care aterizase la Kabul pentru evacuarea olandezilor din Afganistan a fost nevoit să plece fără pasageri

Data publicării:
Mii de oameni așteaptă pe aeroportul din Kabul să fie evacuați.
Mii de oameni așteaptă pe aeroportul din Kabul să fie evacuați. Foto: Profimeedia Images

Un avion militar trimis la Kabul de Olanda pentru a evacua cetățenii olandezi a fost forțat să decoleze fără pasageri la bord, din cauza haosului de pe aeroport, a spus ministrul olandez de externe, Sigrid Kaag.

„Nu a fost suficient timp”, a declarat ea pentru agenția de presă ANP, citată de CNN.

„Erau mulți oameni la porțile aeroportului, cu copiii și familiile lor. E îngrozitor. Suntem din nou în contact cu cetățenii olandezi de acolo. În acest caz, vorbim doar despre evacuarea cetățenilor olandezi și sperăm că situația va fi mai bună mâine”, a spus ministrul.

Avionul a stat la sol timp de o jumătate de oră înainte de a decola fără pasageri, a precizat ea.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că sunt cetățeni olandezi care au reușit să urce în alte avioane de evacuare care au plecat din Kabul.

„Olanda și aliații săi fac eforturi pentru a organiza zboruri suplimentare de evacuare. Noi informații vor fi furnizate de îndată ce ministerul va putea confirma conținutul acestora”, a precizat instituția.

Primul avion trimis luni de Olanda pentru evacuarea persoanelor din Afganistan nu a putut ateriza în Kabul și a trebuit să se întoarcă din cauza scenelor periculoase de pe Aeroportul Internațional Hamid Karzai, a mai spus ministerul.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri