Avionul dispărut. Apar noi ipoteze

Data publicării:
avion disparut omagiu

Căutările se desfăşoară acum în Marea Andaman, Marea Chinei şi Oceanul Indian. Vase şi aeronave care provin din 13 ţări participă la operaţiunea de căutare a aeronavei Boeing 777.

În urmă cu două zile, aria de căutare a fost extinsă pentru a include Marea Andaman. „Împreună cu partenerii noştri internaţionali, mergem acum mai departe mai spre est în Marea Chinei şi către Oceanul Indian”, a declarat ministrul malaezian al Transporturilor.

Sisteme de comunicare, oprite deliberat?

În acest timp, experţii americani susţin că aeronava a continuat să transmită un semnal automat, timp de mai multe ore, dupa dispariţia de pe radare. Totul în condiţiile în care alte două sisteme separate de comunicare de la bordul avionului ar fi încetat să mai funcţioneze la interval de 14 minute unul de altul, existând posibilitatea ca ele să fi fost oprite în mod deliberat. Aceiaşi specialişti spun că aeronava a deviat intenţionat câteva sute de mile de la curs către Insulele indiene Andaman.

Unele din rudele celor aflaţi la bordul aparatului refuză să-şi piardă speranţa: „Este o cursă contra-cronometru. Şansa de supravieţuire a membrilor familiilor noastre cresc dacă aria de căutare se extinde”.

Compania Malaysia Airlines a anunţat că, în semn de omagiu pentru pasageri şi echipaj, retrage indicativul de zbor MH370, care i-a aparţinut avionului dispărut. La bordul aeronavei care plecase de la Kuala Lumpur şi se îndrepta către Beijing se aflau 239 de oameni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri