Avionul-elicopter a fost prezentat la Salonul Aeronautic de la Paris

Data publicării:
avion-2

Aeronava viitorului este practic o dronă ghidată de la sol. Construit din fibră de carbon, avionul are avantajul de a fi foarte uşor şi, deci, mai simplu de manevrat. Cel mai mult uimeşte însă aspectul - o combinaţie, reușită spun specialiștii, între caracteristicile avionului şi cele ale elicopterului.

„Este un fel de aeronavă jumătate elicopter, jumătate avion. Astfel încât, atunci când decolează, elicele sunt poziţionate orizontal, până ce aeronava se ridică în aer. După aceea, elicele trec în poziţie verticală, iar dispozitivul zboară ca un avion”, a explicat corespondentul BBC.

Designul nu este singurul punct forte al aeronavei. Avionul-elicopter funcţionează cu ajutorul unor motoare electrice. Detaliile tehnice sunt însă cele care fac diferenţa.

„Fiecare lamă a elicei se poate mişca independent de celelalte şi mi s-a spus că acest lucru reduce vibraţiile, ceea ce oferă un zbor mult mai lin”, potrivit corespondentului.

Avionul-elicopter este rezultatul unui proiect de trei ani, pus în aplicare de o echipă de ingineri anglo-italiană. Aeronava poate fi admirată La Salonul Aeronautic de la Paris, deschis până duminică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri