Avionul malaezian dispărut, căutat cu şamani

Data publicării:
avion malaezia

Între timp, operaţiunile de localizare a avionului au fost extinse. Aeronava cu 239 de oameni la bord este căutată acum de ambele părţi ale peninsulei malaeziene.

Avioanele şi vapoarele verifica zonă situată la sute de kilometri nord-vest de perimetrul de căutare iniţial, aproape de Sumatra, Thailanda şi Myanmar, în direcţia opusă rutei iniţiale a avionului.

Vietnamul a suspendat căutările şi aşteaptă clarificări din partea Malaeziei.

Anchetatorii analizează şi declaraţiile unui martor care susţine că a văzut un obiect arzând pe cer, în estul Vietnamului. Iar China a extins operaţiunile de căutare şi în zonele de uscat. Experţii spun însă că misiunea este însă extrem de dificilă, pentru că indiciile sunt aproape inexistente. Deocamdată, nimeni nu poate spune cum de a fost posibil ca avionul să dispară fără urmă.

„O variantă este ca pilotul să fi închis brusc toate butoanele, pentru a opri comunicaţiile. A doua variantă ar fi o ciocnire cu un alt avion, iar pilotul nu a avut timp să reacţioneze. Specialiştii spun că este improbabil ca avionul să cadă de la 10.000 de metri şi să se scufunde în mare”, spune Alan Lau, expert în aeronautică.

Disperate, autorităţile din Malaezia au chemat în ajutor mai mulţi şamani. Ei s-au rugat şi au invocat ajutorul zeilor pentru ca aeronava să poată fi găsită mai repede.

Aşteptarea unei informaţii este însă tot mai chinuitoare pentru familiile pasagerilor.

Autorităţile malaeziene au făcut apel la calm.

Între timp, compania Malayia Airlines a declanşat o investigaţie, după ce o televiziune australiană a relatat că acum doi ani, copilotul avionului a invitat două femei să stea cu el în cabină în timpul zborului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri