Zboruri de 22 de ore reduse la 4 ore cu „avionul spațial”. Când ar putea fi programată prima cursă

Data actualizării: Data publicării:
TSTO03
Sursa: Reaction Engines

Durata unui zbor Londra-Sydney, care în aceast moment durează peste 22 de ore, s-ar putea reduce la doar 4 ore, dacă avionul spațial aflat în dezvoltare în Marea Britanie va fi lansat, informează CNN.

Agenția Spațială Britanică a anunțat că va lucra îndeaproape cu Agenția Spațială Australiană pentru a crea prima "punte spațială".

Cea mai importantă componentă a acestei colaborări este motorul SABRE, dezvoltat de compania Reaction Engines.

"Când vom fi adus motorul SABRE la parametri corespunzători, zborurile către Australia s-ar putea realizat în doar patru ore", a spus Graham Trunock, șeful Agenției Spațiale Britanice. "Această tehnologie ar putea livra astfel de rezultate. Vorbim de anii 2030 pentru serviciul operațional, iar lucrările sunt deja avansate".

Adepții zborului supersonic așteptă de ani de zile o nouă care rapidă de transport, de la oprirea zborurilor cu avioanele Concorde, în 2003.

În luna aprilie, Reaction Engines a anunțat testarea cu succes a unui sistem de răcire, simulând condiții de Mach 3,3 (peste 3.500 km/oră), adică de peste trei ori viteza sunetului.

Această viteză este cu 50% mai mare decât viteza de croazieră a aeronavelor Concorde, care efectuau zboruri între New-York și Paris în doar 3 ore și jumătate.

Compania Reaction Engines susține că motoarele SABRE combină eficiența energetică a unui motor cu reacție cu viteza și unei rachete.

Motorul SABRE este construit să atingă viteze de Mach 5 în atmosferă, dar putea fii capabil să propulseze o aeronavă prin spațiu la viteze de până la Mach 25.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri