Ayatollahul Khamenei: Toți musulmanii să se unească împotriva SUA!

Data actualizării: Data publicării:
Ali Khamenei crop - Guliver GettyImages
Foto: Guliver / GettyImages

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a făcut apel la ţările musulmane să se unească împotriva SUA, spunând că Teheranul nu va ceda niciodată ''intimidării'', a relatat joi televiziunea de stat, citată de Reuters.

Ali Khamenei crop - Guliver GettyImages
FOTO: Getty Images



''Naţiunea iraniană a rezistat cu succes tentativelor de intimidare din partea Americii şi a altor puteri arogante, şi vom continua să rezistăm... Toate naţiunile musulmane ar trebui să fie unite împotriva Americii şi a altor duşmani'', a declarat Khamenei.

Ayatollahul l-a criticat pe preşedintele SUA, Donald Trump, pentru că a spus marţi că unele ţări din Orientul Mijlociu ''n-ar rezista o săptămână'' fără protecţie americană.

''Astfel de remarci sunt umilitoare pentru musulmani... Din păcate, este război în regiunea noastră între ţările musulmane. Guvernele retrograde din unele ţări musulmane luptă împotriva altor ţări'', a spus Khamenei.

Iran şi Arabia Saudită sunt prinse de mult timp într-un război prin reprezentanţi, fiind în competiţie pentru supremaţie, din Irak, în Siria şi Liban, până în Yemen.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri