B. Hodges (NATO): E al naibii de impresionant cum ruşii pot amplasa 30.000 de oameni într-un loc, atât de rapid

Data publicării:
crimea rusia soldati mediafax-1

 

Ben Hodges: nato.int

Rachete balistice în Kaliningrad, bombardiere strategice în Crimeea şi aproape 40.000 de soldaţi mobilizaţi în regiunea arctică. Aşa pot fi descrise manevrele militare organizate de Rusia săptămâna aceasta. O demonstraţie de forţă impresionantă, inclusiv pentru Alianţa Nord Atlantică.

„Am urmărit exerciţiile ruşilor... Ceea ce mă interesează este să văd că pot amplasa 30.000 de oameni şi 1.000 de tancuri într-un loc foarte rapid. Este al naibii de impresionant”, a declarat Ben Hodges, comandantul forţelor terestre ale NATO.

Pentru statele situate în regiunea baltică, care, de altfel, de la începutul crizei din Ucraina, nu au încetat să atragă atenţia asupra pericolului reprezentat de Rusia, aceste manevre militare sunt semn de îngrijorare.

Dalia Grybauskaite, preşedintele Lituaniei: „Situaţia nu este prea bună nici în Ucraina, nici în regiunea baltică, nici în nordul Europei pentru că, de exemplu, zilele acestea, în Kaliningrad, sunt instalate rachete Iskander, iar acestea pot ajunge până la Berlin”.

În total, 80.000 de militari ruşi au fost mobilizaţi până la sfârşitul lunii în cadrul unor manevre militare fără precedent.

10.000 piese de armament şi transport, zeci de nave de război, submarine şi peste 200 de avioane şi elicoptere. În total, pe tot parcursul anului, Moscova are planificate 4.000 de exerciţii militare.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri