Băiatul care s-a furișat într-un container și a ajuns în altă țară în timp ce juca de-a v-ați ascunselea s-a întors, în sfârșit, acasă

Data actualizării: Data publicării:
containere transport
Un băiat care se juca de-a v-ați ascunselea cu prietenii și s-a furișat într-un container a ajuns în altă țară FOTO: Getty Images

Băiatul care s-a furișat într-un container de transport, în timp ce se juca de-a v-ați ascunselea cu prietenii, și a ajuns în altă țară, s-a întors, în sfârșit, acasă, după mai bine de o lună.

Fahim, un băiat din Bangladesh, se juca de-a v-ați ascunselea împreună cu prietenii lui în orașul port Chittagong și a ales un container de transport ca ascunzătoare. Asta se întâmpla pe data de 11 ianuarie. După 6 zile, pe data de 17 ianuarie, el s-a trezit în Malaezia. Nu a avut apă sau mâncare și era într-o stare destul de delicată când a fost descoperit, dar a avut mare noroc să rămână în viață, pentru că, navele de transport maritim pot petrece săptămâni și chiar luni pe mare.

După această aventură, Fahim a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar toată povestea lui a făcut obiectul unei anchete. Abia după aceste etape a început procedura de extrădate, iar Fahim s-a întors acasă, la părinții lui, săptămâna trecută, a anunțat ministrul malaezian de Interne, Saifuddin Nasution, citat de New Straits Times.

copil
Băiatul care s-a furișat într-un container în timp ce se juca de-a v-ați ascunselea și a ajuns în altă țară s-a întors acasă după o lună FOTO: New Straits Times

„Când a fost descoperit, băiatul era foarte slăbit și a fost îngrijit din motive umanitare, deși nu exista niciun document despre el sau situația lui”, a spus Saifuddin într-o conferință de presă, adăugând că băiatul a fost tratat la Spitalul Tengku Ampuan Rahimah din Klang, apoi plasat în grija unei fundații umanitare, începând cu data de 26 ianuarie.

Pe 17 ianuarie, când a ajuns în Malaezia, autoritățile au suspectat că a fost victima unei rețele de trafic de persoane. Însă ancheta făcută ulterior a stabilit că la mijloc a fost doar o joacă.

Băiatul le-a spus anchetatorilor că a adormit în containerul de transport maritim în timp ce se ascundea de prietenii lui, iar când s-a trezit și-a dat seama că acesta era închis. A strigat neîncetat după ajutor, dar nimeni nu l-a auzit, așa că a rămas acolo timp de 6 zile. Containerul său a fost transportat cu o navă, la aproape 3.000 de kilometri distanță de casă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri