Sari la conținut
News Alert

„Băiețelul înghețat” ale cărui fotografii au devenit virale va primi doar 1.000 din cei 63.000 de euro donați pentru el

Un băiețel care s-a luptat cu gerul pentru a ajunge la școală a primit doar 1.000 de euro din cei 63.000 de euro care s-au strâns pentru el. Copilul a devenit faimos pe internet după ce fotografia pe care i-a făcut-o învățătoarea lui a devenit virală pe rețelele de socializare.

Wang Fuman, un elev din provincia chineză Yunnan, a fost supranumit „băiețelul înghețat”, în urma imaginii în care apare cu părul și genele acoperite de gheață și zăpadă și obrajii îmbujorați de frig.

Copilul călătorește zilnic 4,5 kilometri pentru a ajunge la școală, distanță pe care o parcurge în mai bine de o oră. Iarna, el înfruntă viscolul și temperaturile sub pragul înghețului pentru a ajunge la ore. În ziua în care a fost făcută poza respectivă, temperaturile scăzuseră la -9 grade Celsius, iar vântul sufla cu putere.

Alte imagini surprinse în acea zi arată mâinile umflate și pline de bătături ale copilului. Potrivit Asia Wire, există numeroase cazuri de astfel de „copii lăsați în urmă”, ai căror părinți se mută să lucreze în marile orașe, iar cei mici rămân la sate, în grija bunicilor sau a fraților mai mari.

Cazul lui Wang i-a impresionat pe internauți, care au început sâ strângă bani pentru a-l ajuta pe copil. În total, s-au strâns peste 500.000 de yuani, adică aproximativ 63.000 de euro, însă din aceștia, doar 1.000 de euro au ajuns la familia micuțului.

Restul banilor ar urma să ajungă la alți copii din familii cu situații materiale precare.