Băncile grecești au nevoie de 14 miliarde de euro

Data publicării:
grecia banca GettyImages-478746796

Mecanismul European de Supervizare Bancară evaluează necesităţile de capital ale primelor patru bănci greceşti, National Bank of Greece, Piraeus Bank, Eurobank şi Alpha Bank, urmând ca rezultatele să fie date publicităţii mâine.

Evaluarea amănunţită derulată de BCE în rândul băncilor greceşti include o analiză a portofoliilor lor de credite şi teste de stres derulate atât pe baza unui scenariu de bază cât şi a unor scenarii negative cu privire la evoluţia economiei Greciei până în 2017.

Una din surse a dezvăluit că potrivit scenariului de bază, testele de stres vor arăta că primele patru bănci greceşti au un deficit de capital de 4,5 miliarde de euro, iar în cazul scenariului negativ acest deficit ar putea urca până la 14 miliarde de euro.

O sumă de 25 de miliarde de euro din ultimul program de asistenţă acordat Greciei de creditorii internaţionali, în valoare de 86 de miliarde de euro, a fost alocată pentru recapitalizarea băncilor elene până la finele acestui an. Multe dintre băncile greceşti sunt deţinute de stat şi mai au doar puţini acţionari privaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri