Banii trimişi acasă, din ţările mai bogate spre cele de origine, au atins un nivel record

Data publicării:
dolari gramezi foto california lottery fb

Banii trimişi acasă, din ţările mai bogate spre cele de origine, au atins un nivel record anul trecut. 529 de miliarde de dolari a fost valoarea acestor transferuri la nivel global în 2018, în creştere cu aproape 10 procente în decurs de un an, arată datele venite de la Banca Mondială.

Remiterile reprezintă adesea o sursă indispensabilă de venit pentru ţările emergente, iar specialiştii estimează că anul acesta astfel de transferuri vor deveni principala sursă de finanţare externă a statelor mai puţin bogate.

Sumele transferate ar urma să ajungă la 550 de miliarde de dolari până la sfârşitul anului. India a fost principala destinatară a acestor fonduri, cu 79 miliarde de dolari, urmată de China, Mexic şi Filipine.

Principala problemă a acestor transferuri este dată de costurile mult prea ridicate.

De exemplu, pentru un transfer de 200 de dolari, costurile au fost în medie de 7%. Este şi motivul pentru care Banca Mondială îşi doreşte reducerea acestora până la 3% în 2030, din moment ce remiterile sunt pe cale să devină principala sursă de finanţare externă, iar costul ridicat reduce profitul care ar putea fi obţinut pe seama migraţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri