Barack Obama a discutat cu premierul turc despre situația din Siria

Data publicării:
Obama se sterge cu batista afp

Preşedintele Barack Obama şi premierul turc Recep Erdogan au fost de acord ca Statele Unite şi Turcia să continue presiunile asupra regimului de la Damasc. Cei doi lideri au recunoscut, însă, că nu există nicio formulă magică pentru a pune capăt conflictului din Siria.

„Vom continua să creştem presiunea asupra regimului Assad şi să colaborăm cu opoziţia siriană. Primul ministru a fost în prima linie a efortului internaţional pentru o tranziţie spre o Sirie democratică fără Bashar al-Assad”, a spus Obama.

Barack Obama a salutat generozitatea Turciei, care s-a oferit să găzduiască peste 400.000 de refugiaţi sirieni. De asemenea, preşedintele american şi premierul turc s-au referit şi la eventulitatea organizării unei conferinţe internaţionale consacrate tranziţiei politice din Siria. Această opţiune nu este dorită nici de Damasc, nici de Moscova.

Conferinţa de presă a fost întreruptă, la un moment dat, de ploaie, iar Barack Obama, ca o gazdă bună, a chemat doi soldaţi cu umbrele. Doar pentru el şi premierul turc, nu şi pentru ziarişti.

Întâlnirea de la Casa Albă a fost considerată de premierul turc drept una de referinţă în relaţiile dintre Ankara şi Washington.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri