Barack Obama: Aceste provocări nu fac decât să izoleze mai mult Coreea de Nord

Data publicării:
obama 20mediafaxfoto 2047863-49160

„Provocări ca cele pe care le-am văzut noaptea trecută nu fac decât să izoleze mai mult Coreea de Nord, în timp ce noi suntem alături de aliaţii noştri, ne întărim apărarea antirachetă şi conducem comunitatea internaţională pentru a realiza o acţiune fermă ca răspuns la aceste ameninţări”, a declarat preşedintele Obama, în cadrul discursului său în faţa Congresului privind starea naţiunii.

„Regimul din Coreea de Nord trebuie să ştie că numai prin îndeplinirea obligaţiilor sale internaţionale va fi prosper şi în siguranţă”, a afirmat preşedintele, asigurând că „America va continua să deschidă drumul pentru a împiedica proliferarea armelor cele mai periculoase de pe planetă”.

Coreea de Nord a efectuat marţi cel de-al treilea test nuclear, de o putere net superioară celor precedente, provocâmd un val de condamnări şi o reacţie puternică din partea Naţiunilor Unite.

Reunit de urgenţă, Consiliul de Securitate al ONU - a cărui preşedinţie este asigurată în februarie de Coreea de Sud - a condamnat ferm acest nou test nuclear şi a anunţat că va lua „măsurile corespunzătoare” prin intermediul unei noi rezoluţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri