Barack Obama acuză Rusia pentru criza din Ucraina

Data publicării:
obama crop facebook-1

Declaraţiile liderului de la Casa Albă au avut loc după ce Kievul a acuzat Rusia că a trimis trupe în Ucraina. Liderul american a precizat că impactul sancţiunilor internaţionale asupra Rusiei s-ar putea să nu aibă un efect imediat, dar că acestea se vor simţi pe termen lung. De asemenea, el a anunţat că luna viitoare îl va primi la Casa Albă pe preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko.

Tocmai am vorbit cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, despre situaţia din Ucraina. Am fost de acord, dacă mai exista vreo îndoială, că Rusia este responsabilă pentru violenţele din estul Ucrainei. Violenţa este încurajată de Rusia, separatiştii sunt antrenaţi de Rusia, ei sunt înarmaţi de Rusia, sunt finanţaţi de Rusia. Rusia a violat suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei în mod repetat şi deliberat”, a spus președintele american.

Sunt declaraţii care vin după ce Kievul a acuzat Moscova de invazie, dar Federaţia Rusă a respins acuzaţiile.

Ucraina, NATO şi serviciile secrete americane spun că o mie de soldaţi ruşi s-au alăturat în luptă separatiştilor din estul ţării. De aceea, Kievul a cerut Uniunii Europene ajutor militar, iar Consiliul de Securitate al ONU a dezbătut problema într-o şedinţă care a durat aproape patru ore. Cu acest prilej, Ambasadorul SUA la ONU i-a cerut Rusiei să înceteze „minciunile”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri