Barack Obama, discurs la televiziunea cubaneză

Data publicării:
obama cuba GettyImages-20-3.3 .2016

De asemenea, tot astăzi Barack Obama se va întâlni cu disidenţi şi reprezentanţi ai societăţii civile, la ambasada americană. După-amiază va asista la un meci de baseball între naţionala Cubei şi o echipă din Florida, iar seara porneşte spre Argentina.

Președintele Barack Obama a ajuns duminică seara în Cuba alături de familia sa. Vizita este considerată una istorică, întrucât de aproape un secol un președinte american nu a mai vizitat această țară. 

Sosirea lui Barack Obama a scos din case sute de cubanezi, care l-au primit pe liderul de la Washington ca pe unul de-al lor. 

De asemenea, Barack Obama a devenit primul lider american care a luat cuvântul în Palatul Revoluţiei de la Havana, un simbol al luptei împotriva imperialismului american. Preşedintele Statelor Unite a vorbit despre apropiere şi respect în relaţiile dintre cele două ţări, în conferinţa de presă susţinută aseară alături de Raul Castro.

Evenimentul n-a fost lipsit de momente uşor stânjenitoare. Liderul cubanez şi-a pierdut cumpătul la întrebarea unui jurnalist despre deţinuţii politic. Cea mai comentată a fost însă strângerea de mână ratată de la final dintre cei doi lideri.

Citiți și: 
GALERIE FOTO. O întâlnire istorică, în imagini
Castro s-a enervat în timpul conferinţei de presă cu Obama, când a fost întrebat despre deţinuţii politic
BUSINESS CLUB. Noua strategie americană pentru o invazie în Cuba


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri