Barack Obama, distracţie alături de robotul Asimo în Japonia

Data publicării:
robotasimo

Îndemânarea călăreţilor japonezi l-a impresionat pe Barack Obama, care a asistat la o partidă de tir cu arcul în Tokyo. Preşedintele american a vizitat apoi un templu shintoist, religia naţională a Ţării Soarelui Răsare.

El a fost binecuvântat de unul dintre preoţi, iar la ieşire, conform tradiţiei, şi-a scris dorinţele pe o bucată de lemn. Deşi aceste plăcuţe sunt atârnate de obicei în apropierea tempulului, cea semnată de Obama a fost luată de liderul comunităţii religioase, ca să nu fie furată.

După această scurtă întoarcere în timp, Barack Obama a avut parte de o primire demnă de secolul al 21-lea, la Muzeul Inovaţiilor.

Deşi obişnuit mai degrabă cu fotbalul american, Barack Obama a schimbat câteva pase cu Asimo, un robot care s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor.

Am văzut nişte roboţi uimitori, deşi trebuie să spun că au fost cam înfricoşători, seamănă prea mult cu oamenii”, a spus Barack Obama.

Preşedintele american şi-a încheiat ziua cu o cină în compania împăratului Akihito şi a premierului Shinzo Abe. Turneul oficial al lui Barack Obama va continua cu vizite în Coreea de Sud, Filipine şi Malaezia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri