Barack Obama lansează un nou plan antiterorist. Președintele SUA cere un fond de 5 miliarde de dolari

Data publicării:
barack obama west point

Preşedintele Barack Obama şi-a apărat politica externă care, spune el, se bazează pe acţiuni diplomatice şi nu pe intervenţii militare.

Ca parte a acestui efort, cer Congresului să sprijine un nou fond de parteneriat antiterorist, de peste 5 miliarde de dolari, care ne vor pemite să instruim, să contruim instalaţii şi să ajutăm statele partenerele în primele linii ale frontului”, a spus Barack Obama, preşedintele SUA.

Şeful administraţiei de la Washington s-a folosit de ocazie pentru a critica strategia folosită de predecesorul său.

„O strategie care implică invadarea fiecărei ţări care adăposteşte reţelele teroriste sunt naive şi fără susţinere. Cred că trebuie să schimbăm strategia antiteroristă, pe baza succeselor noastre şi a nerealizărilor nostre din Irak şi Afganistan”, a adăugat preşedintele Statelor Unite.

Din nou, liderul american a promis că va închide închisoarea de la Guantanamo. Înaintea acestui discurs, liderul SUA anunţase că va retrage toţi militarii din Afganistan până la finele anului 2016. Motiv pentru care a remarcat faptul că proaspăta generaţie de absolvenţi ai academiei militare va fi prima de după 2001 care nu va fi trimisă pe front în Irak sau Afganistan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri