Sari la conținut

Barack Obama: O posibilă bombă în avionul prăbușit în Egipt

Foto: Gulliver/GettyImages

Barack Obama a mai spus că serviciile secrete nu au ajuns încă la o concluzie finală privind cauzele accidentului din peninsula Sinai, unde există reguli diferite de securitate faţă de cele din Statele Unite.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a declarat că Statele Unite nu exclud ipoteza unui atac terorist. Ieri, premierul britanic şi doi membri ai cabinetului de la Londra au afirmat că este foarte probabil ca la bordul avionului rusesc să fi fost o bombă. De aceea, au fost suspendate toate zborurile între Marea Britanie şi staţiunea Sharm-el-Sheikh.

În Egipt sunt blocaţi acum 20.000 de turişti britanici, care vor fi evacuaţi, începând de astăzi, cu mai multe curse speciale. Potrivit The Times, au fost interceptate convorbiri telefonice între agenţi secreţi britanici şi americani, care vorbeau despre o bombă.

Pe de altă parte, anchetatorii ruşi spun că aparatul companiei Metrojet s-a dezintegrat în aer din cauza unei cauze externe şi au respins ipoteza unei defecţiuni tehnice, despre care s-a vorbit în primele zile după tragedie. În acelaşi timp, Kremlinul a calificat drept speculaţii informaţiile potrivit cărora avionul s-ar fi prăbuşit din cauza unei bombe ascunse la bord.

Unele surse din cadrul investigaţiei spun că pe înregistrările de pe cutiile negre se aud „sunete neobişnuite” în cabină.

La bordul avionului prăbuşit sâmbătă erau 217 turişti ruşi şi ucrainieni, pintre care 25 de copii, şi șapte membri ai echipajului.  

Pe aceeași temă