Barack Obama: Rezolvarea conflictului din Siria, cheia înfrângerii teroriştilor

Data publicării:
barack obama - GettyImages - 30 sept 15

De asemenea, liderul de la Casa Albă a afirmat că elementul-cheie care va asigura victoria împotriva grupării teroriste Stat Islamic este încetarea conflictului din Siria.

Datorită valurilor de raiduri împotriva infrastructurii petroliere, cisternelor, sondelor şi rafinăriilor, producţia de petrol şi veniturile ISIS au fost reduse semnificativ. Distrugem locurile unde ISIS ţine banii lichizi. Banii lor se fac scrum. Ca rezultat, ISIS a fost forţată să taie salariile luptătorilor, ceea ce diminuează moralul”, a declarat președintele SUA, Barack Obama.

Barack Obama vede o singură soluţie pentru înfrângerea definitivă a teroriștilor: încheierea războiului civil din Siria.

„Nu există nicio alternativă la o tranziţie controlată pentru înlăturarea lui Assad. Este singurul mod în care războiul civil se va termina şi poporul sirian se va uni împotriva teroriştilor”, a precizat președintele american.

În mai puţin de 24 de ore ar trebui să în vigoare armistiţiul dintre rebelii şi regimul de la Damasc, urmând să continue doar luptele contra grupărilor teroriste.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri