Sari la conținut

Barack Obama și-a etalat umorul la ultima Cină a Corespondenților în calitate de președinte

Este o onoare să fiu aici la ultima mea Cină a Corespondenţilor, poate ultima din istorie. Cu toţii arătaţi bine. Sfârşitul republicii nu a arătat niciodată mai bine”, a spus Barack Obama, preşedintele SUA.

Nimeni nu a scăpat de ironiile lui Barack Obama - nici măcar familia sa: „Acum opt ani eram tânăr, plin de idealuri şi de vigoare. Uitaţi-vă la mine acum! Am încărunţit, îmi număr zilele. Recent o tânără a venit la mine şi mi-a spus că s-a săturat ca politicienii să stea în calea visurilor ei. De parcă am fi lăsat-o pe Malia (n.red. fiica cea mare) să se ducă la festivalul Burning Man!”

Cum era de aşteptat, Donald Trump a fost una din ţintele predilecte ale glumelor preşedintelui american, chiar dacă nu a fost prezent în sală.

Oare Donald Trump consideră că cina asta e de prost gust? Ce face în schimb? E acasă şi mănâncă o friptură Trump? O insultă pe Angela Merkel pe Twitter? Ani de zile s-a întâlnit cu lideri mondiali: Miss Suedia, Miss Argentina, Miss Azerbaijan”, a spus Barack Obama.

Noul preşedinte al Statelor Unite va fi ales în noiembrie, iar Barack Obama îşi va încheia oficial mandatul în ianuarie 2017.