Barack Obama, ultimul discurs despre starea națiunii

Data publicării:
Barack Obama discurs GettyImages-501316240

Pe final de mandat, Barack Obama și-a exprimat convingerea că un viitor caracterizat de pace, securitate şi un nivel de trai ridicat poate fi obţinut.

Barack Obama a transmis mesajul de la tribuna Congresului, în faţa camerelor reunite ale Legislativului. Preşedintele a profitat de ocazie pentru a face bilanţul celor două mandate şi pentru a-şi prezenta viziunea despre viitorul Statelor Unite.

Președintele american a menţionat care sunt cele patru provocări la care trebuie Statele Unite să facă faţă, indiferent cine va câştiga cursa pentru Casa Albă în 2016.

Prima, cum putem acorda tuturor o şansă în această economie nouă. În al doilea rând, cum putem face tehnologia să lucreze pentru noi şi nu împotriva noastră. În al treilea rând, cum putem menţine siguranţa în America şi să conducem lumea, fără a deveni un poliţist global. Şi în final, cum putem face politica să reflecte ce e mai bun în noi şi nu ce e mai rău”, a spus Barack Obama.

Liderul de la Casa Albă a anunţat noul mare proiect al Statelor Unite: găsirea unui leac pentru cancer, obiectiv pe care l-a comparat cu trimiterea unui om pe Lună.

În această seară, anunţ un nou efort naţional în acest sens. Pentru cei dragi care nu mai sunt printre noi, pentru familiile pe care încă putem să le salvăm, haideţi să facem din Statele Unite "ţara care a vindecat cancerul" o dată pentru totdeauna”, a precizat liderul american.

De asemenea, preşedintele american şi-a îndemnat concetăţenii să nu rămână ancoraţi în trecut, ci să privească spre viitor.

De fiecare dată, au fost oameni care ne-au spus să ne temem pentru viitor, care au susţinut că am putea să frânăm schimbarea şi care au promis revenirea la vechea glorie doar dacă am aduce sub control un grup sau o idee care ameninţă America. Şi, de fiecare dată, am depăşit aceste temeri. Deoarece am văzut oportunitate unde alţii au văzut doar pericole, am ieşit mai puternici şi mai buni decât înainte”, a spus Barack Obama.

Barack Obama a spus că trebuie refăcut sistemul internaţional creat de Statele Unite după 1945, deoarece trebuie adaptat realităţilor curente.

Liderul de la Casa Albă a respins afirmaţiile care spun că ţara sa este în declin şi a afirmat că oamenii din toată lumea nu se duc la Moscova sau la Beijing pentru ajutor, ci la Washington.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri