Barack Obama: Vom distruge Statul Islamic

Data publicării:
obama casa alba FB

Barack Obama, preşedintele SUA: „Vom distruge Statul Islamic şi orice altă organizaţie care ne vrea răul. Succesul nostru nu va depinde de vorbe dure, de abandonarea valorilor noastre sau de a ceda în faţa fricii. Asta speră grupuri precum Statul Islamic. În schimb, vom câştiga deoarece vom fi puternici şi deştepţi, rezistenţi şi neobosiţi”.

Discursul lui Barack Obama vine după atacul sângeros de săptămâna trecută din San Bernardino, în care 14 oameni şi-au pierdut viaţa. Atacatorii, un cetăţean american musulman şi soţia sa, originară din Pakistan, au fost inspiraţi, potrivit informaţiilor de până acum, de ideologia radicală a Statului Islamic. În acest sens, liderul de la Casa Albă a făcut un nou apel pentru înăsprirea legislaţiei pentru controlul armelor şi a regimului de vize.

Barack Obama, preşedintele SUA: „Ar trebui să fie mai greu pentru oameni să cumpere arme de asalt, precum cele folosite la San Bernardino. De asemenea, ar trebui verificaţi mai în detaliu cei care vin în SUA fără viză, ca să ne asigurăm că nu au călătorit într-o zonă de război”.

Pe de altă parte, preşedintele american spune că tragedia nu trebuie să stigmatizeze comunitate musulmană din lume şi mai ales din Statele Unite.

Barack Obama, preşedintele SUA: „Statul Islamic nu reprezintă Islamul. Sunt brute, criminali, parte a unui cult al morţii, care reprezintă o mică parte din cei peste un miliard de musulmani din toată lumea”.

De asemenea, Barack Obama a afirmat că Statele Unite au devenit mai eficiente în prevenirea unor atacuri de amploare precum cele de la 11 septembrie 2001 şi că acum este nevoie să fie luate măsuri pentru prevenirea tragediilor la scară mică, făcute de terorişti care acţionează singuri. Statele Unite se află în fruntea unei coaliţii internaţionale formate din zeci de state care luptă împotriva grupării ISIS.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri