Bărbatul care a făcut o criză de nervi într-un avion, pentru că a fost așezat lângă o femeie de culoare, a fost identificat

Data publicării:
pasager nervos twitter
Un bărbat nervos a jignit o femeie într-un zbor Ryanair. FOTO: Twitter

Bărbatul care a făcut o criză de nervi într-un avion care aparține companiei Ryanair, după ce a fost așezat pe același rând cu o femeie în vârstă de culoare, a fost identificat de autoritățile britanice, anunță CNN.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Poliția din Essex a confirmat că a stabilit identitatea pasagerului care s-a lansat într-o tiradă rasistă, însă acesta nu a fost încă chemat la audieri.

Un purtător de cuvânt de-al poliției britanice a declarat că Interpolul a fost informat despre incident. Reprezentanții Interpol au contactat, la rândul lor, autoritățile spaniole, care se ocupă de ancheta în acest caz.

Tirada rasistă a pasagerului a stârnit un val de reacții în social media, după ce un pasager aflat și el în zborul din Barcelona spre Essex a filmat întreg incidentul și l-a postat pe internet.

Bărbatul a folosit exprimări precum o „c***ă urâtă și neagră”  sau o „vacă proastă și urâtă” la adresa femeii în vârstă de 77 de ani, Delsie Gayle.

Reprezentanții Ryanair au spus că au anunțat poliția din Essex, dar că nu mai doresc să facă alte comentarii pe marginea subiectului, din moment ce ancheta a fost preluată de autorități. Compania a fost însă aspru criticată pentru că nu l-a dat jos din avion pe pasagerul britanic, având în vedere că, atunci când a avut loc incidentul, avionul nu decolase. Ba mai mult, cei care se ocupau de zbor au mutat-o pe femeie pe un alt loc.

Fiica femeii abuzate spune că bărbatul s-a enervat inițial pentru că mama ei, care suferă de artrită, s-a mișcat greu ca să-i facă loc bărbatului să treacă.

La câteva zile de la incident, femeia nu pare să-și fi revenit din șoc. Ea spune că e deprimată și că nu poate dormi noaptea gândindu-se la ce s-a întâmplat, potrivit Independent.

„Sunt foarte deprimată. Mă gândesc: Ce am făcut să merit asta? Nu am făcut nimic să merit să mă atace din cauza culorii pielii mele”, a declarat femeia pentru un post de televiziune.

Ea menționează că a marcat-o așa de mult încât mereu când își amintește de incident izbucnește în plâns.

„Mă simt foarte rău, pentru că și el și eu am plătit pentru acel zbor”, adaugă victima.

„Nu pot să dorm, nu pot să mănânc. Stau și mă gândesc că nu am mai trăit așa ceva până acum în nicio călătorie”, mărturisește femeia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri