Bărbatul suspectat de atacurile armate de la Paris a fost prins de poliţia franceză

Data publicării:
politie franceza-LP

Actualizare 4.15. Bărbatul suspectat că ar fi comis atacurile la redacţia ziarului Liberation şi de la banca Societe Generale a fost identificat ca fiind Abdelhakim Dekhar.

Analizele ADN, care anterior au confirmat ipoteza unui autor unic al atacurilor de la Paris, au arătat că urmele de pe cartuşele găsite la sediul Liberation şi în faţa Societe Generale corespund cu ADN-ul lui Abdelhakim Dekhar.

Acesta a fost condamnat la patru ani de închisoare, în 1998, pentru complicitate în cazul Florence Rey când, pe 4 octombrie, la Paris, au fost ucise cinci persoane, inclusiv trei poliţişti. La proces el afirma că este un spion al serviciilor de securitate algeriene.

_____________________________________________________________________________

Potrivit anchetatorilor, persoana reţinută semănă foarte mult cu atacatorul ale cărui imagini au fost difuzate de presă. Suspectul a fost prins în jurul orei 19.00, ora Franţei, într-un automobil aflat într-o parcare subterană din estul oraşului.

Luni dimineaţă, un bărbat înarmat a intrat în sediul ziarului Liberation, unde a rănit grav un fotoreporter. Două ore mai târziu, aceeaşi persoană a deschis focul în holul sediului băncii Societe Generale din cartierul La Defense, nefiind înregistrate victime.

Atacatorul a dispărut după incidentul de la Societe Generale. El a obligat un şofer să-l ducă pe bulevardul Champs Elysee, unde s-a făcut nevăzut.

Vineri dimineaţă, un bărbat înarmat cu o puşcă a intrat în holul postului de ştiri BFMTV din Paris, ameninţând jurnaliştii, după care a fugit.

Potrivit unor surse citate de Liberation, cele trei atacuri au fost săvârşite de aceeaşi persoană.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri