Barron Trump, primul fiu de președinte la Casa Albă după 50 de ani

Data publicării:
President Trump And Melania Trump Host White House Easter Egg Roll
Foto: Guliver/GettyImages

Mulţi copiii se visează prinţi ori prinţese, dar pentru cei care chiar sunt vlăstare regești statutul e mai degrabă o povară. Și putem să extindem puțin contextul... să vorbim despre acei copii care ajung brusc în centrul atenţiei, după ce părinţii lor ajung, sunt aleşi în funcţii de conducere. Sau de copiii feţelor regale, care primesc de mici educaţia necesară pentru a urca pe tron. Dar dincolo de visurile şi lucrurile frumoase, viaţa de copil celebru înseamnă şi multe responsabilităţi.

Barron Trump este cu siguranţă unul dintre cei mai invidiaţi copii din lume. Cel mai mic fiu al preşedintelui american şi singurul copil al cuplului Donald-Melania Trump, Barron va deveni curând primul băiat de preşedinte care locuieşte la Casa Albă în ultima jumătate de secol. Ultimul a fost fiul lui John F. Kennedy, care a stat aici până când a împlinit trei ani.

Barron a fost răsfăţat încă de la naştere. Presa americană scrie că atunci când era bebeluş, mama lui l-a uns în fiecare seară cu o loţiune pe bază de caviar. Nu i se refuză nimic, iar în locuinţa sa actuală, luxosul Trump Tower din New York, are un etaj doar pentru el. Învaţă la o şcoală prestigioasă şi vorbeşte fluent franceza şi slovena. Viaţa i-a fost dată, însă, peste cap odată cu alegerea tatălui său în fruntea ţării.

Melania Trump, Prima Doamnă a Statelor Unite: Ştie ce se întâmplă, iar eu încerc să-i ofer o copilărie cât mai normală cu putinţă.

Presa îi analizează acum fiecare gest, iar foarte comentat a fost modul în care a refuzat să bată palma cu mama sa, la învestirea lui Donald Trump. La fel de comentat a fost şi jocul pe care l-a făcut cu nepotul său, tot în cadrul unei ceremonii oficiale. Donald Trump spune că fiul său îi calcă pe urme, fiindcă îi place să joace golf şi construieşte clădiri şi aeroporturi. Din Lego, momentan.

Weston Imer, activist în campania lui Donald Trump: Obiectivul meu este să ajung preşedinte în 2040. Atunci o să am vârsta legală pentru a candida. Îmi doresc să candidez de când aveam cinci ani. Mi-ar plăcea ca Barron Trump să fie candidatul meu la vicepreşedinţie. Ar fi super! Imer-Trump 2040.

Şi fiindcă tot vorbim de copiii de preşedinţi, Malia şi Sasha Obama au simţit din plin ce înseamnă viaţa la Casa Albă. Aveau 10, respectiv 7 ani când tatăl lor a câştigat alegerile prezidenţiale şi au locuit aici timp de opt ani.

Malia Obama: Sunt entuziasmată cel mai mult de faptul că-mi voi putea redecora propria cameră.

Nu au fost clipe uşoare, fiindcă, aşa cum mărturisea şi Barack Obama, viaţa la Casa Albă înseamnă să trăieşti într-o bulă, din cauza lipsei de intimitate şi a prezenţei permanente a agenţilor Secret Service.

Barack Obama, preşedintele Statelor Unite: Ele fac asta (participarea la ceremonia de Ziua Recunoştinţei, n.red.) numai fiindcă mă simt eu bine. Pe măsură ce îmbătrâneşti, apreciezi când copiii îţi fac pe plac în felul ăsta.

Viaţa celor două fete Obama nu a fost lipsită de mici momente de rebeliune. Malia a ajuns în presă după ce a fost prinsă fumând o ţigară cu marijuana, în timp ce sora ei a fost fotografiată la o petrecere, în mijlocul paharelor cu alcool.

Pentru alţi copii, lumina reflectoarelor se aprinde încă de la naştere. Vorbim de George şi Charlotte, cei doi prinţi cu care se mândreşte Marea Britanie. Au patru, respectiv doi ani şi fură deja privirile tuturor.

Ducesa de Cambridge vrea să-i protejeze cât mai mult pe George şi Charlotte de presiunea mediatică. Lucrurile se vor schimba, însă, odată cu înaintarea în vârstă, aşa cum s-a întâmplat cu William şi Harry, adică tatăl şi unchiul lor. Moartea Dianei, mama acestora, e doar un exemplu.

Prinţul Harry: Regret cu adevărat că nu am vorbit despre acest lucru 28 de ani din viaţa mea. Niciodată nu am vorbit despre asta. Să suferi nu este cel mai mare rău, dacă alegi să vorbeşti despre acest lucru. Nu este o slăbiciune. Slăbiciune este atunci când ai o problemă, pe care nu recunoşti că o ai şi nu faci nimic să o rezolvi.

La un moment dat, George va urca pe tronul Marii Britanii. Prin urmare, nimic nu este lăsat la voia întâmplării, iar fiecare pas pe care-l face va fi atent monitorizat de casa regală. Pentru părinţii lui George şi Charlotte, însă, acesta este un moment îndepărtat. Momentan, ei încearcă să se acomodeze cu situaţia.

William, duce de Cambridge: Pentru mine e o experienţă emoţională cu totul diferită... nu am ştiut niciodată că voi trăi aşa ceva şi îmi dau seama că multe lucruri mă afectează diferit acum.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri