Bashar al Assad avertizează: Occidentul va plăti pentru susţinerea rebelilor

Data publicării:
18042013 siria

Bashar al Assad atrage atenţia marilor puteri occidentale că susţinerea pe care o acordă grupărilor rebele siriene, afiliate Al Qaida, nu va rămâne fără urmări.

„Occidentul deja a plătit scump pentru că a ajutat la început Al-Qaida. Acum face acelaşi lucru în Siria, în Libia şi în alte locuri; va plăti scump, în inima Europei şi în Statele Unite”, afirmă Bashar al-Assad, presedintele Siriei.

Declaraţiile vin după ce zilele trecute, una dintre grupările rebele siriene, care luptă pentru îndepărtarea sa de la putere, a anunţat că s-a afiliat reţelei teroriste Al Qaida. Bashar al Assad consideră astfel că în cazul în care rebelii sirieni ar câştiga conflictul cu forţele loiale actualei guvernări, acest lucru ar putea însemna sfârşitul Siriei.

„Nu avem alte opţiuni decât victoria, pentru că, dacă nu vom câştiga, va fi sfârşitul Siriei şi nu cred că există un singur cetăţean care să accepte această opţiune. Adevărul este că există un război şi fac apel fără încetare să nu capitulăm”, mai spune Bashar al-Assad, presedintele Siriei.

Printre ţările care îi susţin pe rebelii sirieni se numără SUA, Turcia, Arabia Saudită, Iordania şi Qatarul. Pe de altă parte, regimul politic de la Damasc este sprijinit de Rusia, China şi Iran.

Siria este măcinată de mai bine de doi ani de un război civil între forţele loiale preşedintelui Bashar al Assad şi grupări rebele care vor îndepărtarea acestuia de la putere. Până acum, conform estimărilor ONU, peste 70.000 de persoane şi-au pierdut viaţa şi cel puţin un milion de sirieni au fugit în statele vecine. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri