Bashar al-Assad promite amnistie pentru rebelii care depun armele: Nu eşti condamnat pentru nimic dacă te întorci la viaţa paşnică

Data publicării:
bashar

Preşedintele Bashar al-Assad a acuzat ţările occidentale, printre care Franţa, Marea Britanie şi Statele Unite, că susţin terorismul. Liderul de la Damasc consideră că, atunci când organizaţiile radicale nu vor mai primi sprijin extern, situaţia din Siria se va îmbunătăţi aproape imediat şi că pacea va veni în câteva luni.

Nu poţi să te lupţi cu terorismul în timp ce susţii direct teroriştii cu armament şi când ai alianţe cu cel mai mare susţinător al terorismului în lume, Regatul Saudit. Nimeni nu mai ia în serios oficialii occidentali. În primul rând, nu mai ai credibilitate”, a spus Bashar al-Assad, preşedintele Siriei.

De asemenea, preşedintele sirian spune că va susţine schimbarea politică în Siria doar atunci când teroriştii vor începe să fie înfrânţi. Bashar al-Assad promite că toţi rebelii care vor renunţa la arme şi la lupta împotriva regimului vor fi iertaţi.

Este vorba de amnistitie, amnistie totală. Nu eşti condamnat pentru nimic, eşti liber să-ţi trăieşti viaţa normală, cu condiţia să te întorci la viaţa normală, la viaţa paşnică, fără luptă”, a afirmat Bashar al-Assad.

Parlamentul Marii Britanii urmează să voteze astăzi dacă să permită sau nu aviaţiei să bombardeze poziţii ale Statului Islamic pe teritoriul sirian. Demersul premierului David Cameron nu este susţinut de reprezentanţii şi susţinătorii stângii, care cred că raidurile britanice doar vor agrava situaţia. În paralel, Statele Unite au anunţat că vor trimite noi trupe speciale în Irak, care să facă raiduri împotriva islamiştilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri