Sari la conținut

Bayern Munchen a anunțat o donație de un milion de euro pentru refugiați

Foto: Gulliver/GettyImages 

Clubul bavarez, prin secțiunea sa de tineret, a planificat punerea în aplicare în săptămânile următoare a „unei tabere de antrenament” pentru tinerii refugiați, care vor beneficia de masă, echipamente de fotbal și cursuri de limbă germană, scrie Agerpres.

Cel mai titrat club din Germania a prevăzut de asemenea o donație de un milion de euro, după un meci amical special, pentru a veni în ajutorul refugiaților.

În plus, jucătorii echipei vor intra pe terenul de pe Allianz Arena ținând cu o mână un copil german și cu cealaltă un tânăr refugiat, la următorul meci de campionat, pe 12 septembrie, cu Augsburg. 

„La Bayern considerăm că este responsabilitatea noastră socială să-i ajutăm pe refugiați. Trebuie să ajutăm copiii, femeile și bărbații aflați în nevoie, să fim alături de ei în Germania”', a comentat Karl-Heinz Rummenigge, șeful clubului care a stabilit acest program în strânsă colaborare cu ministrul de Interne al Bavariei. 

Inițiativa bavareză intervine a doua zi după un apel lansat de campionii mondiali din 2014, cu căpitanul lor Bastian Schweinsteiger în frunte, pentru a denunța atacurile xenofobe împotriva refugiaților străini și pentru a le veni acestora în ajutor. 

„Contra violenței și xenofobiei”, clamează pancartele ținute de căpitanul echipei și de alți jucători, într-o video postat pe site-ul Federației germane. Ei fac apel de asemenea la „respect”, la „ajutor”, la „integrare” și la „fair-play”.

Germania se așteaptă să primească circa 800.000 de cereri de azil anul acesta, adică de patru ori mai mult decât cele 202.834 înregistrate anul trecut.

Pe aceeași temă