BBC: 20 de milioane de americani ar fi fost deja infectați cu coronavirus, estimează oficialii CDC

Data actualizării: Data publicării:
Clientii magazinelor din UA se protejeaza cu masti
Foto: GettyImages

Cel puțin 20 de milioane de persoane din Statele Unite ale Americii ar fi fost deja infectate cu COVID-19, potrivit ultimelor estimări ale oficialilor din domeniul sănătății, scrie BBC. Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor informează că numărul real de cazuri este de aproximativ 10 ori mai mare decât cifra raportată.

„Estimăm că în acest moment, pentru fiecare caz raportat, au existat de fapt alte 10 infecții”, a declarat directorilor CDC dr. Robert Redfield. El a mai adăugat că între 5% și 8% din populație a fost expusă virusului și a îndemnat americanii să păstreze distanțarea socială, să poarte măști și să se spele pe mâini.

"Pe măsură ce se apropie sezonul rece, acestea vor fi mecanisme de apărare cu adevărat importante," a spus Redfield.

Peste 35.900 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate miercuri, ridicând numărul total al contaminărilor pe teritoriul american la circa 2,4 milioane. Această tendinţă este în creştere semnificativă de mai multe zile.

Aproape jumătate din cele 50 de state americane au cunoscut o creştere a numărului de cazuri în ultimele două săptămâni, iar unele dintre acestea, ca Texas şi Florida, afişează recorduri cotidiene în numărul de cazuri înregistrate.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri