Bebeluș de 3 zile abandonat într-o cutie de carton, la - 20 de grade, la marginea unui drum izolat din Siberia

Data actualizării: Data publicării:
bebe siberia
Bebeluș de 3 zile abandonat într-o cutie de carton, la - 20 de grade FOTO: Siberian Times

Un bebeluș care a fost abandonat la -20 de grade Celsius, pe o stradă dintr-un sat din Siberia, se simte acum bine, anunță autoritățile.

Nou-născutul a fost găsit vineri, într-o cutie de carton, de cinci adolescenți care ieșiseră la plimbare pe un drum izolat, lângă satul Sosnovka, în apropiere de Novosibirsk, potrivit BBC.

Fetița a fost dusă de urgență la spital de părinții unuia din adolescenți, unde medicii au fost surprinși să constate că era într-o stare relativ bună având în vedere condițiile în care a fost găsită.

Polițiștii o caută pe mamă și au deschis un dosar penal pentru tentativă de omor a unui minor.

Cuplul care a dus-o la spital vrea să o adopte, însă trebuie să aștepte să vadă dacă rudele ei pot fi găsite.

Tatăl unuia dintre adolescenți care au găsit copilul, Dmitri Litvinov, a spus că cei cinci băieți au ieșit la plimbare în ziua de Crăciun pe stil vechi.

„Era deja întuneric și și-au aprins lanternele de la telefoane ca să vadă ce era în cutie”, a spus acesta. „Înăuntru era o fetiță învelită într-o pătură ca o cârpă și o sticlă”, a adăugat el.

El și soția sa, Anna, au fost chemați la fața locului de fiul lor, Renat. Au dus copilul cu mașina la un spital din oraș.

Medicii s-au temut că fetița, care avea atunci aproximativ 3 zile, suferise degerături și în aceste condiții nu ar fi supraviețuit. Însă, după ce a fost încălzită, a fost examinată, iar medicii au constatat că nu era în pericol. Ulterior a fost transferată la un spital pentru copii, unde a fost bine îngrijită.

Anna Litvinova a spus că toți angajații de la spital, dar și ea, au plâns când au auzit că fetița este sănătoasă.

Cuplul, care are deja trei băieți, își dorește să o adopte pe fetiță, dar trebuie să aștepte îndeplinirea tuturor procedurilor legale.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri