Bebelușul salvat dintr-o țeavă de canalizare a fost externat

Data publicării:
spitalul din china

Bebeluşul chinez, care a fost salvat de pompieri dintr-o ţeavă de canalizare acum câteva zile, a fost externat din spital în această dimineaţă. Medicii spun că este în stare bună acum şi că va fi îngrijit de bunici.

După trei zile de monitorizare atentă la spital, bebelușul numit 59, după numărului patului în care a stat, a fost încredințat bunicilor din partea mamei. Inițial, surse din cadrul spitalului afirmaseră că băiatul ar fost luat chiar de către tatăl său natural.

„Noaptea trecută, în jurul orei 21.00, polițiștii locali și un membru al familiei copilului au venit și l-au luat. Apoi, au plecat împreună. Personalul spitalului nu a întrebat cine este acel membru al familiei. Totul s-a făcut în concordanță cu regulile privind externările”, a explicat Chen Pandong, spitalul Pujiang.

Martorii care au asistat la salvarea bebelușului sunt încă sub impresia operațiunii pompierilor, care au scos băiețelul din țeava de canalizare, după două ore de efort.

„Când au venit salvatorii, au tăiat țeava și au scos placenta copilului. Era clar ce se afla în interiorul conductei”, a spus Xi Qiangding, martor al salvării copilului.

În acest timp, autoritățile continuă ancheta în cazul mamei, care este bănuită că l-ar fi aruncat pe copil în toaleta comună de pe palierul blocului în care trăia, imediat după naștere.

Femeia, în vârstă de 22 de ani, susține că a scăpat copilul în canalizare din greșeală. Ea a declarat poliției că a fost forțată să își ascundă sarcina, pentru că tatăl copilului a refuzat să îi acorde sprijin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri