Bilanțul asediului aeroportului din Kandahar a crescut la 37 de morți

Data publicării:
aeroport kandahar

Actualizare 14.30. Din cei 11 atacatori, unul singur continuă să tragă (miercuri) în forțele afgane, potrivit ministerului, care a confirmat astfel că asediul aeroportului din Kandahar a continuat și în prima partea a zilei de miercuri. 'Nouă insurgenți au fost uciși, un altul rănit, iar ultimul continuă să tragă în forțele noastre', a indicat acesta într-un comunicat.

Un bilanț anterior consemna opt morți în urma ofensivei talibane asupra aeroportului din Kandahar.

Atacul asupra complexului aeroportuar, care include, în afară de o zonă civilă, o bază comună a armatei afgane și trupelor NATO, coincide cu vizita la Islamabad a președintelui afgan Ashraf Ghani, destinată să abordeze și posibilitatea reluării convorbirilor dintre Kabul și insurgenții talibani. Ofensiva este prima lansată de talibani după mai multe zile de speculații privind soarta liderului lor, Akhtar Mansour, care ar fi fost grav rănit, potrivit mai multor surse, în urma unor dispute interne.


Printre victime sunt civili şi militari, potrivit unui purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei Kandahar. Un comandant afgan a anunţat însă un bilanţ de 18 morţi.

Atacul talibanilor a intervenit înaintea unei conferinţe regionale de la Islamabad, unde ar trebui să se relanseze negocierile dintre autorităţile de la Kabul şi insurgenţi.

Potrivit site-ului Ministerului Apărării Naţionale, România are 616 militari în Afganistan, iar efectivele româneşti sunt prezente inclusiv la Kandahar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri