Bilanțul epidemiei cu noul coronavirus a ajuns la 170 de morți în China. Filipine confirmă primul caz din țară

Data actualizării: Data publicării:
Deadly Wuhan Coronavirus Spreads To Hong Kong
Foto: Getty Images

Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat joi dimineață că 170 persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus, iar alte peste 1.700 de cazuri au fost confirmate, astfel că numărul total a ajuns la 7.711, relatează Mediafax.

Actualizare 12:00. Oficialii din cadrul Ministerului Sănătății din Filipine au confirmat joi primul caz al noului tip de coronavirus din țară. Pacienta este o femeie în vârstă de 38 de ani, care a ajuns în Filipine din Wuhan la data de 21 ianuarie, a informat ministrul Sănătății, Francisco Duque. El a declarat că pacienta nu prezintă încă simptome.


Pe lângă cele 7.711 de cazuri confirmate mai există și alte 12.167 posibile cazuri, au precizat autoritățile chineze.

Bilanțul anterior, comunicat miercuri dimineață, indica 132 de decese și 5.974 de cazuri confirmate.

Se crede că noul virus ar fi apărut anul trecut într-o piață în care se vindeau fructe de mare din centrul orașului Wuhan, care vindea ilegal pește și apoi s-a extins în alte orașe din China, inclusiv Beijing și Shanghai, precum și în alte țări: Statele Unite, Arabia Saudită, Singapore, Thailanda, Nepal, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franța și Canada.

Noul coronavirus, depistat inițial în orașul Wuhan, este contagios și în perioada de incubație - înainte de apariția simptomelor, lucru ce îngreunează eforturile de stopare a răspândirii bolii, potrivit oficialilor chinezi.

În contextul agravării epidemiei cu coronavirus, Ministerul Educației din China a anunțat la începutul săptămânii că va amâna începerea noului semestru școlar, pe termen nedeterminat.

De asemenea, autoritățile au decis duminică să prelungească cu trei zile vacanța de Anul Nou Lunar, care inițial trebuia să se încheie pe 30 ianuarie. Măsura are drept scop să limiteze fluxurile de populație și să țină sub control epidemia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri