Bilanțul tragic al seismului urmat de tsunami din Indonezia a ajuns la 1.407 morți. „Ne aşteptăm ca numărul victimelor să crească în continuare”

Data actualizării: Data publicării:
Deadly Earthquake and Tsunami Hits Indonesia's Island of Sulawesi
Foto: Guliver / GettyImages

Bilanţul deceselor confirmate pe insula indoneziană Sulawesi în urma puternicului cutremur de săptămâna trecută şi a tsunamiului care i-a urmat a crescut la 1.407 morţi, a informat miercuri Agenţia naţională pentru gestionarea dezastrelor, citată de Reuters.

Deadly Earthquake and Tsunami Hits Indonesia's Island of Sulawesi
Foto: Guliver / GettyImages


Peste 2.500 de persoane au suferit leziuni grave după producerea, vinerea trecută, a două seisme dintre care cel mai puternic a avut magnitudinea 7,5 şi a declanşat un tsunami, a precizat Agenţia.

Autorităţile depun în continuare eforturi pentru a-i găsi şi ajuta pe supravieţuitori, scrie Agerpres.

''Ne aşteptăm ca numărul (victimelor) să crească în continuare'', a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Agenţiei, Sutopo Purwo Nugroho, citat de DPA.

Bilanţul anterior, comunicat marţi, indica 1.347 de morţi, cel puţin 113 persoane date dispărute şi peste 61.000 de sinistraţi.

Cele mai multe victime s-au înregistrat în oraşul Palu, capitala provinciei centrale din Sulawesi. Amploarea dezastrului nu a fost încă evaluată în alte zone afectate precum Donggala şi Sigi.

Preşedintele indonezian Joko Widodo a autorizat luni primirea ajutoarelor internaţionale. Cel puţin 26 de ţări şi-au oferit ajutorul, potrivit oficialilor.

Indonezia este situată în Cercul de Foc al Pacificului, o regiune cunoscută pentru cutremurele şi erupţiile vulcanice frecvente.

O serie de seisme care au avut loc în luna august au ucis peste 550 de persoane aflate pe insula turistică Lombok.

Circa 230.000 de persoane din zeci de ţări şi-au pierdut viaţa după un seism cu magnitudinea de 9,1 produs la 26 decembrie 2004 în largul insulei Sumatra, urmat de un tsunami devastator.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri