Bild: „Mesajul ascuns” în buchetul de flori pe care Putin i l-a oferit lui Merkel. De ce ar fi de fapt o jignire

Data publicării:
GettyImages-959790306

Vladimir Putin a primit-o, vineri, la Soci pe cancelarul german Angela Merkel. Cu această ocazie, președintele rus i-a oferit un imens buchet de trandafiri. În care un jurnalist de la cotidianul german Bild a văzut un „mesaj ascuns”.

GettyImages-959790306
Foto: Guliver/GettyImages

Vladimir Putin a primit-o pe Angela Merkel în reședința de vară de la Soci. Președintele rus nu a așteptat-o cu mâna goală, ci i-a oferit un imens buchet cu trandafiri. Gestul său ar arăta însă o jignire, spune un jurnalist de la Bild. Acesta este de părere că, la întâlnirile oficiale, liderii de stat ar trebui să-și dea mâna. Ziaristul scrie că prin buchetul de trandafiri, Putin a vrut să-i „amintească” lui Merkel că este femeie.

Cum era de așteptat, opinia acestuia a stârnit o adevărată dezbatere în mediul online. A reacționat inclusiv purtătorul de cuvânt al Kremlinului, care a spus că buchetul de flori reprezintă o „tradiție” pe care Vladimir Putin o va continua.

Merkel și Putin s-au întâlnit la Soci pentru a discuta despre situația din Ucraina, acordul nuclear cu Iranul și gazoductul Nord Stream 2.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri