Bild: Separatiștii ucraineni, conduși de un „guvern din umbră” format la Moscova

Data publicării:
UCRAINA HARTA DONETK LUGANSL

Bild a citat documente de la ședința din 23 octombrie 2015 a „Comisiei interministeriale pentru furnizarea de ajutor umanitar Regiunilor din Donețk și Lugansk", organism înființat de Moscova. Ziarul german susține că, potrivit acestor documente, Rusia nu se rezumă la acorda ajutor umanitar regiunilor auto-proclamate republici populare.

În cadrul acestei Comisii sunt șase grupuri de lucru, care au sarcinii în domenii cheie precum: finanțe, fiscalitate, servicii publice, locuințe, energie, transport sau refacerea industrială.

Din această comisie fac parte politicieni importanți ai Moscovei, printre care Serghei Nazarov, ministru adjunct pentru dezvoltare economică al Federației Ruse și Dmitri Kozak, viceprim-ministru al Federației Ruse, și ministrul de Finanțe al Rusiei, Leonid Gornin. 

Dmitri Kozak, un politician rus de origine ucraineană, este autorul planului de federalizare a Republicii Moldova, prin autonomizarea Transnistriei, scrie RFI. 

Kozak și Nazarov, buni prieteni ai lui Vladimir Putin, lucrează împreună și în cadrul „Comisiei pentru dezvoltarea socio-economică a Republicii Crimeea și Sevastopolului".

Publicația Bild scrie că un singur ucrainean a participat până acum la ședințele acestei Comisii, respectiv, un reprezentant al gigantului energetic ucrainean „DTEK", deținut de oligarhul Rinat Achmetov.

Însă, membrii așa-numitelor guverne din Lugansk și Donețk nu au avut acces la reuniunile Comisiei, ci au primit informări cu privire la concluziile la care a ajuns.

În acest context, publicația germană scrie că cele două regiuni sunt în realitate conduse de un guvern din umbră, format la Moscova.

Comisia pentru cele două regiuni s-a format, în mod oficial, în decembrie 2014 pentru a acorda ajutor umanitar în zonă, dar imediat după fondarea ei a ieșit din scenă, fără a se mai anunța vreo reuniune a membrilor săi. Bild arată că au avut loc întâlniri din două în două săptămâni, sau la o lună distanță, fără însă a apărea vreun document care să arate exact ce a făcut această Comisie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri